Het is weer tijd voor een feestje. Ons inmiddels niet meer zo kleine meisje Dieke wordt (bijna) twee jaar, en bij jarig zijn hoort: een traktatie! Bij haar lieve gastouder mag Dieke trakteren. De traktatie waar deze blog over gaat is geschikt voor jonge kinderen, maar mocht je het leuk vinden kun je de traktatie natuurlijk aanpassen om er zo ook mee te kunnen trakteren in de kleuterklas. Ik heb gebruik gemaakt van de toffe traktatie bootje van de Zeeman. De kleuren die je hiervoor gebruikt kies je zelf. Laatst zag ik iemand die vier jaar werd op de peuterspeelzaal trakteren op bootjes, op het zeiltje van de bootjes stond: “ik vaar uit“. Ook een super leuk idee! 

In deze blog ga ik jullie uitleggen hoe ik deze traktatie heb gemaakt, en wat ik ervoor nodig had. 

Wat heb je nodig: 

  • Bootjes (ik gebruikte de bad bootjes van de Zeeman, verkrijgbaar per 6 stuks voor €3,99 euro
  • Iets lekkers voor in de bootjes, denk hierbij aan: jellybeans, manna plofrijst, lik koekjes, rozijntjes etc. (afhankelijk van de leeftijd van het kindje wat gaat trakteren). Verkrijgbaar bij de supermarkt, en/of bijvoorbeeld de Hema. 
  • Washi-tapes voor de vlaggetjes (Hema en/of Action). 
  • Lange saté prikkers om je zeil aan vast te zetten (Action). 
  • Kraftpapier (of een ander soort dik/stevig papier) voor het zeil (Action of Hema)
  • Traktatiestickers met een tekst naar keuze. Mijn traktatiesticker zijn van gewoontegek. In deze webshop kun je kiezen uit een aantal geselecteerde stickers, maar je kunt voor de (traktatie) stickers ook je persoonlijke wensen doorgeven! 
  • Schaar 
  • Plakband 

Hoe maak je dit traktatie bootje?

Het maken van deze traktatie is helemaal niet moeilijk en super leuk om te maken. Het kost je weinig tijd, en ik vind het ook een relatief betaalbare traktatie (mits het aantal traktaties wat je nodig bent). 

Ik ben begonnen met het knippen van de zeiltjes. Uit een groot stuk kraftpapier wat ik nog had liggen heb ik allemaal grote vlaggen geknipt. Vervolgens heb ik de puntjes van de vlaggen afgeknipt, om zo het effect van een zeiltje te creëren. 

Daarna heb ik de stickers op de zeiltjes geplakt en met een saté prikker gaatjes in de zeiltjes geprikt. Denk hierbij wel om je vingers, want ze zijn scherp! Tip: leg je zeiltje op het hoekje van een tafel (waarbij het puntje een beetje uitsteekt) en prik er vervolgens gaatjes in, zo gaat het makkelijker en hoef je de topjes van je vingers niet te bezeren. Probeer de gaatjes zo recht mogelijk onder elkaar te prikken. 

Nu kun je de saté prikkers door de gaatjes prikken en eventueel korter knippen met een schaar. Ik heb de lange saté prikkers van de Action gebruikt, deze zijn heel stevig, en passen met het puntje precies in het gaatje van het bootje. Van de rolletjes met washi-tapes ( ik gebruikte twee verschillende kleuren), knip je een stukje af. Vervolgens plak je ze dubbel en knip je met een schaar een puntje uit de kant die je dichtplakt. Moeilijker wordt het niet. 😊

Steek je saté prikker door het gaatje in je bootje, vul je bootje met iets lekkers en klaar is je traktatie! Tip: mocht je saté prikker niet dik genoeg zijn, en dus niet helemaal goed blijven zitten, plak dan op het onderste puntje van de saté prikker een klein stukje plakband, zodat de prikker wat dikker wordt en wat steviger blijft zitten in het gaatje van je bootje. 

Mocht je zelf ook aan de slag gaan, dan wens ik je héél veel succes en knutselplezier. Maak je een mooie foto van het eindresultaat?

Liefs,

Hester bij.hes

Meer traktatie inspiratie

Naast dit leuke traktatie bootje van de Zeeman kun je op Ps. Cheryl nog veel meer traktatie inspiratie vinden. Zoek je iets om te trakteren voor kleine kinderen? Dan zijn is deze BEAR Fruitroll trakatie wellicht een leuk idee, of dit toverstaf traktatie als afscheid op de peuterschool. Wil je echt even uitpakken? Check dan deze leuke bloemen traktatie of bekijk de complete pagina met de leukste traktatie ideeën!

traktatie bootje zeeman en pofrijst