Al een paar weken voor de verjaardag wordt er druk nagedacht over wat we gaan trakteren op school. Wisse werd 6 jaar en wilde graag wat leuks trakteren. Na wat rondgekeken te hebben op Pinterest besloten we te gaan voor een bloemen trakatatie. We hebben al eerder een bloemen trakatie gemaakt van lolly’s, dit keer werd het totaal iets anders, zoals je ziet. Benieuwd hoe we deze bloemen traktatie gemaakt hebben? Kijk maar mee.

Wat heb je nodig?

Hoe maak je deze bloemen trakatie?

  1. Verkruimel de Oreo koekjes tot kleine kruimels. Als er af en toe een iets groter stukje tussen zit, is dat helemaal niet erg. Deze kruimeltjes gebruik je voor je ‘modder’.
  2. Snijd de cake in de lengte doormidden. Vervolgens druk je je muffin vormpje op de kop in de cake. Druk het vervolgens ietsje aan. Zo blijft de cake beter zitten en heb je straks nog ruimte bovenop, voor je modder.
  3. Pak nu je saté prikkers er bij. Ik heb de prikkers geknipt in twee verschillende maten. Dat vond ik wel leuk staan, maar je kunt ze natuurlijk ook even lang laten. Bovenop de prikkers, prik je het bloemetje. De andere kant steek je in de cake.
  4. Vul alles aan met de Oreo kruimels en leg tot slot een worm snoepje er boven op. Zo lijkt het net alsof hij uit de modder komt kruipen 😉

Met een paar simpele handelingen heb je deze hele toffe bloemen traktatie in elkaar gezet. Kijk eens hoe vrolijk het bij elkaar lijkt!

Nog meer traktatie inspiratie

Op Ps. Cheryl kun je veel meer traktatie inspiratie vinden. Van traktaties als afscheid voor de peuterspeelzaal tot stoere LEGO traktatie. En van PAW Patrol traktaties voor traktaties voor de allerkleinsten. Kijk vooral eens rond op de traktatie pagina en hopelijk vind je jouw ideale traktie.