Omdat ik het altijd zo leuk vind om geen standaard  traktatie te maken voor onze kinderen en omdat ik het ook nog eens leuk vind om mijn inspiratie met anderen te delen heb ik voor jullie een blog geschreven over onze vrolijke mummie traktatie. Mocht je het leuk vinden, doe in deze blog dan je inspiratie op!

In eerste instantie hadden mijn zoon Naud en ik bedacht om op mummies te trakteren. Super leuk natuurlijk, maar toen de mummies eenmaal klaar waren, vonden we ze eigenlijk nog een beetje saai. Omdat Naud momenteel maar een klein groepje kinderen in zijn klas heeft, vond ik het leuk om de traktaties te personaliseren, dus nam ik houten letterkralen mee, zodat ik later kon besluiten of en hoe ik ze zou gaan gebruiken.

Daarnaast nam ik ook veertjes en chenilledraad (je hebt verschillende verpakkingen, ik geloof dat die van ons nog geen euro kost) mee van de Action, want je weet immers maar nooit of ze nog goed van pas komen, en ja hoor…. dat kwamen ze!

In deze blog ga ik uitleggen hoe ik deze vrolijke mummie traktatie heb gemaakt en wat ik ervoor nodig had.

Wat heb je nodig voor de mummie traktatie

  • (Traktatie)doosjes met (yoghurt)rozijnen, Jelly Beans o.i.d. Verkrijgbaar bij de supermarkt, en/of bijvoorbeeld deze van de Hema
  • Schilderstape/ afplaktape (ik kocht deze bij de Action, de bouwmarkt heeft het ook).
  • Wiebeloogjes (€0,49 cent bij de Action of in knutselzak bij HEMA)
  • Veertjes (€0,69 cent bij de Action of deze bij de HEMA)
  • Chenilledraad (bij HEMA voor €2,30)
  • Optie: houten letterkralen  (€0,89 cent per doosje bij Action, of verkrijgbaar bij Xenos of Bol.com)

Hoe maak je deze makkelijke traktatie?

Het maken van deze traktatie is helemaal niet moeilijk en erg leuk om samen te maken. Mijn kinderen vonden het vooral erg leuk om te helpen met het maken van de mummies. Het scheuren van de (afplak)tape en het beplakken van het doosje vonden ze erg leuk om te doen.

Zoals ik hierboven al vertelde, vonden we de mummies nog een beetje saai toen ze klaar waren. En omdat ik ook veertjes en chenilledraad meegenomen had uit de winkel, besloten we om er mummie indianen van te maken. Zo werden de mummies ineens super vrolijk en kleurrijk!

De eerste stap was het beplakken van het doosje met lekkers. Vervolgens hebben we het chenilledraad om het doosje gedraaid, en aan de achterkant van het doosje waar de draden samen komen met elkaar verbonden (doormiddel van draaien). Je krijgt het leukste effect wanneer je de ene kant iets hoger vast draait dan de andere kant. Vervolgens steek je een veertje achter het draad langs, plak je de wiebeloogjes op het doosje met tape en klaar ben je!

Mocht je het leuk vinden, kun je nog de naam van de kindjes met houten letterkralen aan het chenilledraad bevestigen. Ik heb hiervoor 4 doosjes met kralen meegenomen bij de Action. De doosjes kosten maar €0.89 cent per stuk. De traktatie die ik mocht maken, maakte ik voor in totaal 13 kindjes. Ik heb nog heel veel kralen over, en gebruik deze o.a. voor het maken van sleutelhangers voor een verjaardag, en voor aan de tasjes van onze kinderen.

Meer makkelijke traktatie inspiratie

Ook zo enthousiast over deze vrolijke mummies? Op de blog kun je nog veel meer makkelijke traktaties vinden. Wat dacht je van deze traktatie met een autootje. Of de toverstafjes als afscheid van de peuterschool? En ook deze makkelijke BEAR traktatie is een topper. Mocht je zelf ook aan de slag gaan, wens ik je héél veel succes en knutselplezier. Maak je een mooie foto van het eindresultaat?

Liefs,

Hester (bij.hes)