Moeder zijn is een vak op zich. Ook al werk je in de week een aantal dagen of je zit alle dagen gezellig met de kinderen thuis, het moederschap is iets wat je nooit kan vergeten. Bovendien is het niet altijd makkelijk, zo’n 24/7 baan. In dit artikel willen we een aantal tips meegeven aan jou als moeder, waardoor het leven als moeder een beetje makkelijker wordt. We kunnen het leven met kinderen nóg leuker en makkelijker maken.

Een makkelijke tas

Eén van de belangrijkste dingen die je als moeder van meerdere kinderen bij je kunt hebben is een tas waarin alles zit. Je moet wel een shopper hebben waarin je al die pampers, vaseline, pleisters, doekjes, pakjes drinken, koekjes en ga zo nog maar even door, in kan leggen, want je gaat die dingen allemaal niet los meekrijgen. Een leuke handtas voor moeders is werkelijk waar ideaal.

Een heetwaterkraan

Oké, dit is iets wat echt iedere moeder moet hebben. Een kraan waar je gelijk kokend water kan tappen. Je hoeft niet meer te wachten voordat de theepot heeft gekookt en je hoeft ook geen ketel op het vuur te zetten voordat je een bakje thee hebt. Je kunt gewoon heet water in je beker gieten, een theezakje erin, en klaar is Kees. Het is de ideale manier om als moeder het huishouden te runnen.

Een lijst met oppaskinderen

Elke moeder – en vader natuurlijk ook – wil weleens weg van de kinderen en dan is het goed als je iemand kan vinden die even rustig op de kinderen wil passen als die op bed liggen. Maak een lange lijst met tieners die je vertrouwt – neefjes, nichtjes, buurjongens en de al wat oudere kinderen van kennissen – zodat je die kunt bellen als je een keer een oppas nodig hebt. Het is heerlijk als je een netwerk hebt van mensen die jou uit de brand kunnen helpen.

Een goede nachtrust

Het is voor elke moeder soms lastig om genoeg slaap te krijgen. Soms worden de kinderen midden in de nacht wakker en hebben ze in hun bed geplast, slecht gedroomd of zijn ze uit hun bed gevallen. Werk vooral aan de kwaliteit van je slaap: ga geen boek lezen, ga niet op je mobiel zitten en ook al lukt het niet om te slapen, ga je gewoon met je ogen dicht liggen. Hoe cliché het ook klinkt: slaap als je kinderen slapen, ook tussen de middag bijvoorbeeld.

Een fiets met zitjes

Als moeder is het altijd handig om flexibel en beweeglijk te zijn. Dat betekent ook dat je makkelijk ergens heen kan – naar de slager of naar de supermarkt – als je nog wat nodig hebt. Een fiets met zitjes is daar echt ideaal voor. Je zet heel makkelijk je kinderen op de fiets en bent in ‘no time’ op je plek van bestemming. Bovendien kun je zo af en toe heerlijk je ei even kwijt in de natuur door een fietstochtje te maken.