Nog een paar dagen en dan is het jaar 2018 alweer voorbij. Tijd om even terug te kijken naar afgelopen jaar? Ik vind het wel een leuk idee om te kijken wat de best gelezen blogs van 2018 zijn. Hieronder zie je het mooie rijtje van de 10 best gelezen blogs. 

10 best gelezen blogs van 2018

Een heel mooi rijtje blogs waar ik ontzettend trots op ben. Het leuke vind ik ook dat er zelfs 3 memtalks in de top 10 zijn beland. Dat geeft maar weer aan wat voor leuke rubriek het is om te lezen. Maar ook de zwangerschapupdates en lekkere recepten konden jullie blijkbaar erg waarderen! 

1. Memtalk Conchita

Het prachtig geschreven verhaal van Conchita waarin ze vertelt hoe haar kraamweek totaal een andere wending kreeg na dat ene telefoontje waarin vertelt werd dat haar vader was overleden. Een verhaal die je niet zonder tranen in de ogen kunt lezen. 

memtalk conchita

2. Memtalk Irma

Een inspirerend voorbeeld voor vele mama’s die het moederschap combineren met een eigen onderneming. Helemaal niet gek dat deze memtalk, waarin Irma vertelt hoe zij dit combineert, zo vaak gelezen is. 

memtalk irma

3. Zwangerschapsupdate – op de helft (20 weken zwanger)

Een hele leuke gebeurtenis in 2018 is natuurlijk onze zwangerschap. In verschillende blogs neem ik jullie mee hoe het gaat. In deze blog, toen ik 20 weken zwanger was, vertelde ik dat ik antwoord zou geven of Wisse een broertje of een zusje zou krijgen. Zou het daarom zo goed gelezen zijn?

zwangerschapsupdate 20 weken

4. Memtalk Marit

Nog een mooie memtalk in dit rijtje. Marit vertelde haar verhaal over het opnieuw moeder worden op je 41e en wat er anders is dan 12 en 14 jaar geleden. 

Memtalk Marit

5. Bokkenpootjestaart recept

By far één van mijn favoriete taarten. En daar zijn jullie het blijkbaar mee eens. Een heerlijke combinatie van bokkenpootjes, advocaat en slagroom in één recept. En binnen een kwartier is hij klaar! 

Bokkenpootjestaart paastaart

6. Dit zijn dé babynamen in 2018

De eerste blog in 2018 was deze blog waarin ik de voorspelling deed van dé babynamen in 2018. En ook halverwege heb ik nog eens een update gedaan van de populairste gekozen namen in 2018 tot dan toe. Het blijft toch een leuk iets, babynamen! Toch altijd even checken of jou naam ook in het rijtje staat 😉 

Babynamen 2018

7. Bananentaart recept (zonder oven)

Oeh, ik houd ook zo van deze taart. En via Google is deze taart ook bij heel veel liefhebbers terrecht gekomen. Voor deze lekkere bananentaart kun je mij echt ’s nachts wakker maken. 

Bananentaart

8. Het eerste trimester

Ook deze zwangerschapsupdate staat in de top 10 best gelezen blogs. Ik vertelde over de eerste weken, de termijnecho en hoe ik me op dat moment voelde. 

zwangerschaps update

9. 5 gênante momenten: die iedere moeder zal herkennen

Ik deelde afgelopen jaar mijn vijf gênante momenten die je als moeder misschien wel zal herkennen. Van die “Ohhh nééé” momenten. Gedeelde smart is halve smart zullen we maar zeggen.

gênante momenten moeder

10. 5 tips voor een geslaagde babyshower

Ook deze blog wordt veel via Google gevonden. Er staan ook, al zeg ik het zelf, hele leuk tips in voor een babyshower. Van hapjes tot leuke spelletjes. 

babyshower hapjes

Ik wil jullie ontzettend bedanken voor het lezen van mijn blog! Ik hoop ook volgend jaar weer talloze nieuwe blogs met jullie te delen. Nogmaals dank en tot volgend jaar!