De Ipad is vaak een lifesaver. Zeker in deze tijd waarin we kinderen steeds vaker thuis moeten vermaken in deze corona periode. In thuisisolatie of quarantaine met kinderen is soms een hele uitdaging. Zeker als je jonge kinderen hebt die zichzelf nog niet goed zelf kunnen vermaken, kun je misschien tips gebruiken om kinderen te vermaken. In deze blog vind je 10 leuke en educatieve apps voor kinderen van 4 jaar (groep 1 en 2).

10 educatieve apps voor kinderen van 4 jaar

#1 Dr. Panda

De apps van Dr. Panda vallen bij de meeste kinderen goed in de smaak. Zo ook bij ons thuis. Je hebt heel veel verschillende soorten, maar Dr. Panda Stad en Dr. Panda Trucks is hier favoriet. De meeste apps zijn gratis voor een deel. Wanneer je verder wilt spelen, zul je in die gevallen iets moeten betalen. Het is beschikbaar voor Android, Ipad, Iphone.

dr panda app spelletjes Ipad groep 1 en groep 2

#2 Toca Life: World

Deze app is één grote fantasiewereld. Verschillende werelden (City, Office, Hospital, etc) komen tot leven en kun je nu in deze app spelen. Op 8 locaties met 39 personages kun je de boel verkennen en leuke opdrachten spelen. Ik vergelijk het een beetje met The Sims van vroeger. Het enige nadeel is dat er heel veel opties betaald zijn. Het zou nóg leuker zijn als er meer gratis te spelen is.

#3 Efteling kids

De Efteling in het echt is natuurlijk ontzettend gaaf om als kind naar toe te gaan. In de Efteling app komt het park tot leven, dus helemaal top voor kinderen. Je kunt er ontzettend veel video’s bekijken, tekenen en kleuren, maar ook leuke spellen spelen. Zoals memory, puzzles en zoek de verschillen. Daarnaast vind ik de app ideaal omdat hij geen reclame heeft en wel een timer functie. Mag je kind bijvoorbeeld een half uurtje op de tablet? Dan stopt de app automatisch na de ingestelde tijd. Top.

#4 NPO Zappelin app

Deze gratis app van NPO Zappelin is ook een enorme aanrader. Het is educatief én leuk voor de kinderen. Zo kun je uiteraard weer spelletjes spelen, maar ook filmpjes kijken en meezingen met Fenna.

#5 Letterschool

De leuke app voor kinderen om te leren lezen en schrijven. Spelenderwijs schrijven kinderen blokletters en schrijfletters en horen ze welke klank er bij hoort. Zelfs scholen gebruiken deze app om kinderen te leren schrijven. De eerste 5 letters letters van het alfabet zijn gratis. Voor de volledige versie zul je een klein bedrag moeten betalen.

educatieve apps 4 jaar Ipad Iphone Android spelletjes kinderen

#6 Juf Jannie Letters leren lezen

Juf Jannie is een begrip geworden in de educatieve apps voor kinderen. Letters leren lezen is daar ééntje van. Wanneer je kind zich begint te interesseren voor letters is dit zeker ook een aanrader. Spelenderwijs leren ze letters lezen en horen ze welke klanken bij de letters horen. Of ze moeten de hoofdletter bij de schrijfletter vinden. Nadeeltje hierbij is dat dit ook een betaalde app is.

#7 Thinkrolls

In deze app gaan kinderen het avontuur aan. Met 26 verschillende personages kunnen kinderen een rollende bal met logisch nadenken en probleemoplossend vermogen door het doolhof en over de obstakels bewegen. Natuurkunde staat in deze app centraal, met dingen als kracht, versnelling, zwaartekracht en elasticiteit worden het natuurkundigen in de dop. De app is in 2016 bekroond als de beste familie app.

#8 Buurman en buurman

Een app van de meest bekende buurmannen van de televisie. Samen met deze mannen kun je spelletjes spelen in hun eigen app. Spring bijvoorbeeld met buurman en buurman naar de top of kijk hun leuke filmpjes.

#9 Lola’s ABC Feest – Leren lezen

Lola is ook een populaire (betaalde) app voor kinderen. Met Leren Lezen leren kinderen letters herkennen, woorden herkennen en woorden te maken. De vormgeving is ook erg leuk en vrolijk. Alles is in een spelvorm gegoten, waardoor kinderen niet direct door hebben dat ze iets leren. Voordeel vind ik in deze app dat je de voortgang van je kind kunt volgen.

#10 Bollo spelletjes en filmpjes voor kinderen

We kennen Bollo denk ik allemaal wel van de Landal vakanties. Naast dat je hem in real life een knuffel of een high five kunt geven, heeft hij ook een eigen app. Samen met hem en zijn vriendjes kun je in de app op avontuur gaan. Spelletjes spelen en video’s bekijken. Helemaal leuk wanneer je alvast in de stemming wilt komen, of juist even terug wilt denken aan die leuke Landal vakantie.

Ik hoop dat ik je weer meer inspiratie heb kunnen geven met dit rijtje leuke én educatieve apps voor kinderen van 4 jaar. Mocht je op zoek zijn naar andere apps voor kinderen, kan ik je nog doorverwezen naar dit leuke rijtje apps:

leerzame apps voor peuters van groep 1 en groep 2 op Ipad