Het lijkt me wel weer tijd om de leukste spellen apps voor kinderen van 5 jaar met jullie te delen. De Ipad en smartphone inclusief spellen apps is hier nog steeds, voor beide kinderen, niet weg te denken. We delen graag met jullie onze favorieten!

5 jarigen zijn vaak wel toe aan een beetje meer uitdaging dan de kleuter spelletjes bieden. Ze krijgen interesse in letters, tellen en andere dingen die ze nog niet kennen. Daar kiezen we zoveel mogelijk onze apps op uit. Ik hoop dat ik jullie weer kan verrassen met een aantal leuke nieuwe spelletjes apps die jullie nog niet kenden. Dus pak je Ipad of smartphone – bijvoorbeeld de nieuwe samsung a33 – erbij en download de leukste nieuwe apps. Sommige apps zijn (deels) gratis en voor anderen zul je moeten betalen. Ik probeer het er zoveel mogelijk bij te vermelden. Zoek daarna een lekker plekje bij de Wi-Fi voor je kinderen, want anders gaat binnen no time je abonnement of prepaid tegoed er door heen 😉

Apps voor kinderen van 5 jaar

#1 PAW Patrol Rescue World

Kies je favoriete PAW Patrol pup en ontdek Avonturen Baai. Ze kunnen met het voertuig van de pup, die natuurlijk allemaal hun eigen skills hebben, rond. In Avonturen Baai kun je allemaal spelletjes spelen. Want hoe meer spelletjes je speelt, hoe meer er ontgrendeld worden. Voor het spelen van de app zijn wel kosten aan verbonden. Afhankelijk welk ‘pakket’ je wilt, hangen hier verschillende prijzen aan vast.

#2 Dinosaurus programmeren

Met deze app leer je coderen. De combinatie van leuke spelletjes en programmeren is ontzettend leuk voor de kinderen. Ze moeten patronen op blokken ontdekken en daarmee leren ze de basisbegrippen van het programmeren. Het stimuleert op een leuke manier hun rekenvaardigheden, logica en probleemoplossend denken. Je betaalt eenmalig €6,99.

#3 Letterschool – leer schrijven!

Een app die hier favoriet is als het gaat om het leren van lezen en schrijven. Het is een vrolijke app die geliefd is bij kinderen, ouders en leerkrachten. Zo wordt er verschil gemaakt in het schrijven van blokletters en schrijfletters én hoofdletters en kleine letters. In de gratis versie kun je gebruik maken van de eerste vijf letters van het alfabet. Bevalt het goed? Dan kun je heel eenvoudig de betaalde versie nemen, waar je beschikking krijgt over alle letters en woordjes.

#4 Hot Wheels Unlimited

Een ontzettend leuk spel voor de autoliefhebbers. Bouw de coolste racebaan met allemaal loopings en stunt mogelijkheden. Kinderen kunnen vervolgens op hun eigen toffe racebaan gaan racen. Naast het racen kun je in de app ook nog leuke spelletjes tegenkomen, zoals puzzels en andere uitdagingen om bijvoorbeeld race vaardigheden te trainen. Alles in het teken van de populaire autootjes.

#5 Unicorn 3D: Pixel kleurboek

De app is een digitale manier van kleuren op nummer. Voeg de juiste kleuren toe aan je kleurplaat. Vervolgens wordt je tekening veranderd in een 3D animatie. Eindeloos kleur plezier voor kinderen, want je kunt kiezen uit talloze kleurplaten. Bevalt het? Dan kun je na een gratis proefperiode kiezen voor een abonnementsvorm.

#6 Squla

Ook geen onbekende in de educatieve apps. Met de Squla app heb je alle schoolvakken, voor elk niveau in één app. Het is een fijn speel- en leerplatform voor kinderen om datgeen wat ze op school leren spelenderwijs te oefenen. Zo kunnen kinderen door middel van spelletjes letters leren op eigen tempo en niveau. En hebben ze het onder de knie? Dan gaan ze een niveautje hoger. Je betaald de app via een abonnementsvorm. Dit kan per maand of per jaar. Nadeeltje is wel dat het niet goedkoop is.

#7 Scratch JR

Scratch wordt door kinderen over de hele wereld gespeelt. Zelfs op heel veel scholen wordt deze app gebruikt, omdat je hiermee een leuke interactieve wereld kunt maken. Kinderen kunnen interactieve verhalen, spelletjes en animaties coderen. Alles kan met de app. Zo kun je kiezen uit een groot scala aan standaard personages en achtergronden, maar je kunt ze ook zelf maken. Hetzelfde geldt voor geluid. Ben je klaar? Dan kun je alles delen met je vrienden en andere gebruikers van Scratch.

Meer apps voor kinderen

Zoek je naast deze apps voor kinderen van 5 jaar nog meer inspiratie voor leuke educatieve apps van andere leeftijden? Dan kun je op Ps. Cheryl nog veel meer inspiratie vinden: